Корейският метод за двойно почистване на кожата

Корейският метод за двойно почистване на кожата: защо трябва да го опитате и как да го прилагате правилно

Ако обичате грижата за кожата, може би сте чували за корейския метод за двойно почистване. Тази техника придоби популярност през последните години, благодарение на блестящата кожа на почитателите на K-beauty. Но какво точно представлява корейският метод за двойно почистване и защо трябва да го опитате? В тази статия ще ви разкрием предимствата на двойното почистване и как да го прилагате правилно.

Какво представлява корейският метод за двойно почистване?

Корейският метод за двойно почистване е рутинно почистване в две стъпки, което включва използването на почистващ препарат на маслена основа, последван от почистващ препарат на водна основа. Почистващият препарат на маслена основа се използва за премахване на грим, на слънцезащитен крем или на други продукти на маслена основа, докато почистващият препарат на водна основа почиства примеси на водна основа като пот и мръсотия.

Защо почистване в две стъпки?

Корейският метод на двойно почистване е по-ефективен за премахване на замърсяванията от кожата, отколкото еднократното почистване. Почистващият препарат на маслена основа разгражда грима и слънцезащитния крем, докато почистващият препарат на водна основа премахва потта и мръсотията. Като премахнете всички замърсявания, ще останете с чисто лице, за да могат вашите козметични продукти да направят своята магия. Освен това, двойното почистване може да помогне за предотвратяване на обриви, тъй като оставянето на грим и слънцезащитни продукти върху кожата може да запуши порите и да доведе до петна по кожата.

Как да почистите двойно?Стъпка 1: Почистващ препарат на маслена основа

Започнете с висококачествен почистващ продукт на маслена основа. Нанесете върху суха кожа и масажирайте с кръгови движения. Това помага за разграждането и разтварянето на грима и слънцезащитните продукти. Можете да използвате пръстите си но препоръчваме използването на почистващ инструмент като konjac (това има ли превод на български?)гъба или специална четка за почистване. Изплакнете лицето си с хладка вода и го подсушете.

Някои от най-добрите почистващи препарати на маслена основа за първата стъпка от процеса на почистване са:

 

Стъпка 2: Почистващ препарат на водна основа

След почистването на маслена основа трябва да преминете към почистващ препарат на водна основа. Това помага за премахване на потта и мръсотията и оставя кожата ви свежа и чиста. Нанесете почистващия продукт на водна основа върху лицето си и масажирайте с кръгови движения. Изплакнете с хладка вода и подсушете.

Някои от най-добрите почистващи препарати на водна основа за втората стъпка от процеса на почистване са:

Колко често да прилагаме метода на двойното почистване?

Трябва да използвате двойното почистване веднъж на ден, в идеалния случай вечер. Ако не носите грим или слънцезащитен крем, можете да пропуснете почистващия препарат на маслена основа и да използвате само почистващ препарат на водна основа. Въпреки това, винаги е най-добре да направите двойно почистване, за да сте сигурни, че кожата ви е напълно изчистена.

Корейският метод за двойно почистване ще подобри вашата грижа за кожата. Като премахнете всички замърсявания, ще останете с чисто лице, за да може спокойно да използвате вашата козметика. Също така, ще помогне за предотвратяване на обриви. Така че, защо не опитате? Започнете с правилния почистващ препарат на маслена основа, последван от почистващ препарат на водна основа за вашия тип кожа и ще бъдете на път към сияйна кожа за нула време!